Festés, Mázolás, Tapétázás

Cégünk, teljes körű szolgáltatást nyújt a kül- és beltéri felületek felújításában, szebbé tételében, az Ön kreatív ötleteinek megvalósításában.

Célunk, hogy az Ön elképzelése, megvalósuljon.

Szolgáltatásaink szeléskörű skáláján, a legegyszerűbb alapfestéstől a legkülönlegesebb eljárásokat is megtalálja. Díszítőfestések széles vertikumát, díszlécek, épületszobrász elemek felhelyezését és speciális felületképzéseket

Színkeverést nagy tapasztalattal végzünk, az Ön kérésére, minden érdekes, különleges színárnyalatot elkészítünk.

Magán és közületi megrendelők számára egyaránt vállalunk munkát, garanciával. Kérésére a helyszínen pontos felmérést végzünk, díjmentes árajánlatot és tanácsot adunk. Az anyagbeszerzést természetesen cégünk intézi, megegyezés alapján. A munkálatok alatt maximálisan vigyázunk, és rendet tartunk. Fólia és kartontakarást készítünk, ami véd az esetleges kellemetlenségektől.

A munka végeztével, vállaljuk a sitt elszállítását, tisztaságot és rendet hagyunk, hogy Ön teljes mértékben elégedett legyen.

Minőségi szobafestés

Átalakít, felújít vagy építkezik? A Generál-Gépész Kft. segít Önnek! Építőipari vállalkozásunk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik több szakmában is. A szobafestés mindig nagy kihívás, hiszen a át kell gondolni, hogy a falak, a plafon milyen színben és stílusban harmonizál a lakás többi részével.

Legyen szó tisztasági festésről, vagy dekorációs szobafestésről, mindig megbízható, minősített szakember végzi a munkát. Minden megrendelést egyedi felmérés után vállalunk, a lehető legkedvezőbb árakkal. Az elvállalt határidőket mindig betartjuk, ha kell hétvégén vagy esetleg túlórában is dolgozunk.

Nagyon nagy a különbség mind árban, mind pedig minőségben. Nem mindegy, hogy egy elkészült színes fal foltos, vagy szép homogén a felület, esetleg egy egyenes vonal picit görbül. Ráadásul az ember utána évekig nézi az elkészült falakat, nem szoktak havonta festetni az emberek. Szakembereink nagy odafigyeléssel végzik a munkát, hogy a fent problémákkal ne találkozzon.

Kérhet egyszerű egy rétegű tisztasági festést, világos színek esetében, mint pl. iroda, lépcsőház. Normál szobafestés esetén többrétegű festést alkalmazunk, általában két réteget viszünk fel, erős színeknél még többet.

Munkavégzés során a padlót és a bútorokat letakarjuk, a festés végeztével pedig összetakarítunk, hogy erre a Megrendelőnek ne legyen gondja.

Általunk végzett szobafestő tevékenységek a teljesség igénye nélkül:

  • Felület előkészítés – tapéta eltávolítás, glettelés, csiszolás, alapozás
  • Tisztasági festés, szobafestés
  • Dekorációs szobafestés, mintákkal, figurákkal (pl. gyerekszoba)
  • Beázás okozta foltok javítása
  • Penészes felületek helyreállítása
  • Személyre szabott árajánlat

Kérjen ajánlatot online itt az oldalon a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével, vagy keressen minket telefonon!

Mázolás

A falfestés mellett a lakásfelújítás lényeges munkafázisa a mázolás. A meglévő mázolt felületek, főleg az élek a használat során lepattognak, lekopnak, ezeket ki kell javítani, vagy csak a megunt színt egyszerűen újjá lehet varázsolni.

Állagfelmérés és felületfelmérés a mázoláshoz

Régi ablakkeret esetén a faanyag megrepedezik, főleg a külső oldalon. Az ajtó éle leverődik, az ajtólap összeszárad, az anyag meghasad. Ezeket a problémákat mind el lehet tüntetni mázolással. A megfolyt festék vagy mélyebb repedést picit nehezebb eltüntetni, ez esetben csiszolni kell majd. A szép eredmény eléréséhez szükséges egy rétegben alapozni és legalább két rétegben zománcozni – közbenső és fedőmázolás – különben foltos lesz a nagyobb felület, amit ugye nem szeretnénk. Sokan elfelejtik, hogy az ablaknak van vastagsága is, amit le kell kenni, és túl kevés anyaggal számolnak. Sokan próbálnak spórolni és régi felületre csak egy réteget ráhúznak, de ezt nem javasoljuk, mert foltos lesz az eredmény. A szerszámokon kívül megfelelő mennyiségű és arányú hígítóra is szükség lesz. Több féle fedőréteg létezik, fényes, selyemfényű vagy matt, mindegyik picit más hatást ér el a berendezett lakásban.

Ha kitalálta mit szeretne, keressen minket elérhetőségünkön és kérjen tanácsot, ajánlatotTapétázásA falak felújítása során bizonyos esetekben a festésnél jobban megfelel a tapéta használata. Ráadásul a festésnél gyorsabb és egyszerűbb is, hiszen nem kell olyan aprólékosan csiszolni, alapozni majd több rétegben festeni. Kevesebb szerszám szükséges a munkához és sokkal kevesebb kosszal jár.

Az alábbi tapétázási munkákat vállaljuk:

  • Fűrészporos tapéta felragasztás, akár festve
  • hagyományos papír- vagy üvegszálas tapéta felragasztása
  • design vagy dekor tapéta felragasztás

A hagyományos módszer – klasszikus tapéta

Papírtapéták felragasztása esetén a régi tapétát le kell kaparni, nem lehet több rétegben felragasztani. Többsége festhető, a felragasztása közepes nehézségű. A felragasztás előtt a tapéta hátoldalát be kell áztatni ragasztóval, amitől maga a tapéta anyaga nagyon picit megduzzad, majd ragasztás és száradás után ismét kisebb lesz. Helyesen felragasztva a tapétacsíkok között nem látható rés. Viszonylag sima falfelületet igényel.

A falhibák eltüntetésének legjobb tapétázó módszere – a vlies tapéta

A vlies tapéta, azaz textilszálak és cellulóz keverékéből készült tapéta ötvözi a habrátétes tapéták és az üvegszálas tapéták előnyeit. Felrakásakor a hátoldalát nem kell ragasztóval bekenni, hanem a falfelületre kell felhordani hengerrel a ragaszót. Mérettartó, áztatást nem igényel, és nagy a szakítószilárdsága, így repedések eltüntetésére is kiváló. Mindezek mellett könnyebb vele dolgozni, mint a hagyományos tapétákkal. A vlies tapéta kapható különböző textúrával, pl. textil hatású, kőhatású stb. Felülete festhető. Ha megunjuk, a jól felragasztott vlies tapéta áztatás nélkül lehúzható az alatta lévő glettfelület sérülése nélkül. A jól felragasztott vlies tapéta akár több rétegben, évek múlva is átfesthető.

Design, minták és színek – tapéta

Rengeteg féle tapéta létezik, akár a cirkalmas barokk stílustól kezdve a minimál stílusú csíkoson át a szuperhősös mintásig tényleg minden. Néha elegendő egy tekercs (2-3 csík) tapéta hogy feldobja a szobát. Mondjuk az étkezőasztal mögé színes csíkos, a hálóban az ágy mögé stb. Nézzen körül a galériánkban.

Kapcsolódó anyagok